U Zagrebu otvoren Greencajt festival

Kako biznis, ali i život u budućnosti učiniti održivim - ključna su pitanja na koja će ovogodišnji učesnici Greencajt festivala probati da daju konkretne odgovore.
Greencajt

Započelo je treće izdanje jednog od najvećih eko festivala u regionu. Greencajt festival, koji se u Zagrebu održava 24. i 25. maja, ugostiće više od 80 domaćih i stranih govornika iz čak 10 zemalja, koji su na festival došli govoriti o održivim rešenjima i konkretnim primerima kako stvoriti uslove za održivu budućnost.

“Pitanja koja se odnose na održivost nisu rezervirana samo za određene društvene skupine, već se tiču svakoga od nas.”, rekao je direktor Festivala Vinko Filipić, istaknuvši da je naglasak ovogodišnjeg Greencajta upravo na temi održivog turizma. “Želimo poslati poruku da su današnji klimatski izazovi izazovi svih nas, kao i da je vremena za delovanje bez katastrofalnih posledica sve manje, zbog čega moramo biti deo rešenja, a ne problema.”, zaključio je Filipić. “Održivost znači i demokratiju, ali i društvenu jednakost i politiku sigurnosti. Pravedna zelena tranzicija prioritet je Europske unije. Zato počnimo ovde i pokrenimo zelenu tranziciju prema uspehu.”, poručila je na otvaranju Greencajta predstavnica Europskoog parlamenta Terry Reintke zaključivši da za postizanje ciljeva održivosti treba raditi zajedno od lokalnog do globalnog nivoa. 

Program festivala Greencajt će obeležiti niz zanimljivih tema, panel diskusija i predavanja stručnjaka, organizacija, kompanija, institucija, naučnika i poynatih ličnosti.

Jedno od ključnih predavanja održaće Mark Shayler, vodeći britanski stručnjak za životnu sredinu i inovacije, a treba izdvojiti još izlaganja koja će imati Alessia Terzia, ekonomista pri Europskoj komisiji, Marca Silve, novinara BBC Newsa koji se bavi temama klimatskih dezinformacija. Festival će biti zatvorn uz dodelu nagrada Green Prix i Greenlider.

Više o Greencajt festivalu doznajte na web stranici www.greencajt.hr

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin