Uključi se! Civilno društvo za energetsku tranziciju

BOŠ (Beogradska otvorena škola) i RERI (Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu) organizuju konferenciju Zeleni razgovori: Lokalna adresa energetske i klimatske politike koja će se održati u četvrtak, 6. aprila u Beogradu u Impact Hub-u sa početkom u 11 časova.
konferencija bos reri

Na ovoj konferenciji razgovoraće se o klimi i energiji na lokalnom nivou, ali i o INEKP-u.

INEKP je skraćenica za Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan – važan dokument koji bi trebalo da bude usvojen do kraja godine.

INEKP postavlja ciljeve domaće energetske i klimatske politike, kao i aktivnosti za upravljanje, planiranje i praćenje energetske tranzicije. Šta to znači?

Od ovog dokumenta zavise cene po kojima ćemo se ubuduće snabdevati energijom, kako ćemo se grejati i na koji način ćemo renovirati naše zgrade. Odgovornost jeste na javnim vlastima – ali mnogi odlični lokalni primeri nam pokazuju: Treba da shvatimo važnost uloge građana i uključimo se.

Pored toga, govoriće se i o svim aktivnostima na projektu za energetsku tranziciju, čuti više o aktivnostima partnera iz raznih mesta u Srbiji, a sa ekspertima za energetiku razgovaraće se i o trenutnom stanju – svim dobrim i onim manje dobrim praksama.

Kompletan program konferencije možete pročitati u nastavku:

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin