Užice – U jednom danu prikupljeno 36 tona kabastog otpada

Grad Užice u saradnji sa javno komunalnim preduzećima, u jednom danu je prikupio i deponovao na regionalnu deponiju “Duboko” 36,34 tone kabastog otpada.

Preuzeto: energetskiportal

Foto: Grad Užice

Tokom akcije koju je organizovao Grad Užice u saradnji sa javno komunalnim preduzećima, u jednom danu, prikupljeno je i deponovano na regionalnu deponiju “Duboko” 36,34 tone kabastog otpada.

U velikoj akciji učestvovala su javno komunalna preduzeća “Niskogradnja”, “Vodovod”, “Bioktoš”, “Deponija Duboko”, “Stan”, “Gradska toplana” i “Veliki park” sa svojim vozilima i ljudstvom.

Najviše kabastog otpada, čak 17 tona, odvezeno je iz MZ Rosulje, zatim slede Turica sa 4,22 tone i Terazije sa 4,34 tone. Iz naselja Carina odvezeno je 3,12 tona a iz Krčagova 2,12. U dve mesne zajednice iz užeg centra grada Lipa i Centar prikupljeno je 4,34 tone kabastog, građevinskog i zelenog otpada. Najmanje kabastog otpada prikupljeno je u Gradskoj opštini Sevojno 1,12 tone.

Akcija je organizovana sa ciljem da se u kratkom vremenskom periodu organizovano prikupi i na deponiju “Duboko” odveze što veća količina kabastog otpada, koji kasnije uglavnom završava na mestima koja za to nisu predviđena, navodi se na sajtu grada.

Nadležni su pozvali sugrađane da ubuduće kabasti otpad pripreme i odlože u dane kada je to planom JKP “Bioktoš” predviđeno za njihove mesne zajednice i ulice, ali i da to učine svakog poslednjeg vikenda u mesecu, kada se u okviru “BWL” projekta narandžasti kontejneri postavljaju na 20 lokacija u gradu.


Energetski portal

Foto: energetskiportal

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin